Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Lepottyant a Samsung űrszelfiző műholdja

2019.10.28. 08:51

 Michigan államban ért földet a Samsung műholdja, amellyel a cég az egyik új csúcsmobilját reklámozta egy űrszelfis pr-akció keretében. A helyieket megijesztette a landolás, de a cég szerint majdnem így tervezték – írja a USA Today.

urself
Fotó: samsung.com

A Samsung október közepén hirdette meg az űrszelfis kampányt: egy Galaxy S10 5G telefont küldtek fel a sztratoszférába, amelyre bárki küldhetett szelfiket, ezek aztán megjelentek a mobil képernyőjén, és a léggömbős műhold fedélzeti kamerája készített róluk egy fotót, a háttérben az űrrel – ezeket a fotókat nevezték egy kis csúsztatással űrszelfinek. Az így készült képeket a projekt oldalán meg is lehet nézni, ha valaki szeretne idegenekről képeket nézegetni szép háttér előtt.

A műhold helyi idő szerint szombat reggel landolt egy nem lakott területen, az eseménynek a beszámolók szerint nem mindenki örült a környéken. A tűzoltók rövid időre le is zárták a közeli utat, mert a léggömb belegabalyodott egy áramvezetékbe.

A Samsung közleménye szerint a landolás tervezett volt, de az időjárási körülmények miatt koraira sikerült. Senki nem sérült meg, de elnézést kértek az okozott kellemetlenségért.