Politikusoknak küldött virágcsokor miatt keveredhet újabb botrányba a Facebook

2019.11.04. 09:42

Ha nem lenne elég a Facebooknak, hogy adatvédelmi és politikai botrányokba keveredik, akkor most itt a legújabb: biológiai biztonsági botrányra és büntetésre is számíthatnak Ausztráliában.

Andrew Wilkie tasmániai független képviselő a Twitterén köszönte meg a Facebooknak a virágcsokrot, amit kapott tőlük, ugyanakkor azt is jelezte, hogy jó állampolgár módjára értesítette a hatóságokat, hiszen úgy tűnik, ezzel megsértették az állam szigorú biológiai biztonsági törvényeit. 

„A Facebook rögtönzött nekem egy virágcsokrot” – kezdte közleményét a politikus. Elmondása szerint hétfőn kapta kézhez a csomagot, amit az ausztrál posta kézbesített, és szerinte nemcsak ő, hanem képviselőtársai is hasonló csokrot kaptak.

Mivel a virágok jól láthatóan nem voltak karanténban, és tartalmaznak élő magokat, valamint annak a veszélyét, hogy kártevők vagy baktériumok, növénybetegségek kerültek be vele az államba, Wilkie azonnal értesítette a hatóságokat, amelyek megerősítették a képviselő gyanúját, miszerint nem a törvényeknek megfelelően került be az államba a virágcsokor. 

Hogy milyen komolyan kell venni a szabályokat, azt az is bizonyítja, hogy a büntetés egy ilyen esetben magánszemélyeknek 33 600 ausztrál dollár, vagyis majdnem 7 millió forint lehet, míg cégek esetében 134 400 ausztrál dollár, vagyis 27 millió forint lehet a büntetés. 

A hatóság, a Facebook és a posta egyelőre nem kommentálta az esetet. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM