Kétszer túlélte a csontkovácsot egy brit férfi, harmadszorra eltört a nyaka

2019.11.12. 19:09 Módosítva: 2019.11.12. 19:25

A 80 éves John Lawler és a felesége még 2017 nyarán döntötték el egy személyes találkozó után, hogy mindketten elmennek Dr. Arleen Scholten csontkovácshoz kezelésre – írj a BBC.

„Azt mondta, hogy a válla és a háta el vannak tolódva egymáshoz képest, és egy kis csontkovácsolással sokkal boldogabb lehetne az élete” – mondta a feleség, Joan Lawler arról, hogy miért vágott bele a kezelésekbe.

Az első két kezelés során minden rendben volt, a harmadikra 2017. augusztus 11-én mentek. Ekkor viszont a feleség elmondása szerint kifejezetten jó fizikai állapotban lévő férfi olyan sérüléseket szenvedett, hogy a kezelés után egy nappal meghalt.

„A vállain kezdett el dolgozni, aztán körbement a törzsén, aztán állított a kezelőasztal állásán, a férjem meg kiabálni kezdett: „Fájdalmat okoz! Nem érzem a karjaimat!” – mondta Joan Lawler azon a bírósági meghallgatáson, amit a héten tartottak a haláleset miatt.

A csontkovács ezután még egy pillanatig folytatta a kezelést, de aztán feltűnt neki, hogy Lawler nem reagál, amikor arra kérte, hogy forduljon meg. Ezután átrakta egy székbe a férfit.

„Berakta Johnt egy székbe, de olyan volt, mint egy rongybaba, nem mozgott, nem beszélt” – mondta az özvegy.

Ezután a yorki kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a férfi lebénult, eltört a nyaka, és több ponton megsérült a gerince. Az orvosok egy 14 órás, nagy kockázatú műtéttel szerették volna stabilizálni a férfi állapotát, de azt mondták a feleségnek, hogy annyira rizikós a beavatkozás, hogy abba könnyen belehalhat a férfi.

Amikor erről beszéltek, akkor a feleség úgy hallotta, hogy motyog valamit a férje. „Úgy értelmeztük, hogy nemet mond a műtétre. Semmit sem tudtak tenni. Csak ott feküdt, aztán elment” – mondta Joan Lawler.

A rendőrség az elsődleges nyomozás során nem állapított meg bűncselekményt, a tárgyalások még tartanak, úgyhogy egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az ügy vége.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport