Indul a Facebook Pay

2019.11.13. 09:20

A Facebook szerdán elindítja új fizetési rendszerét, a Facebook Payt. A Facebook mellett Messengeren, Instagramon és WhatsAppon használható rendszer megkönnyíti a fizetést a közösségi oldalak mellett a becsatornázott applikációkban is – írja a Verge.

A Facebook Payjel nemcsak vásárolni és jótékony célokra adományozni lehet, hanem például pénzt is küldeni az ismerősöknek, már ha valaki ilyesmire vágyna. A Facebook Pay függetlenül működik majd a Calibra digitális pénztárcától és Zuckerbergék legfontosabb pénzügyi innovációjától, a már bevezetése előtt egyre több együttműködő partnert vesztő Libra kriptovaluta projekttől.

Az eheti bevezetés fokozatos lesz, először csak a Facebookon lehet majd találkozni vele: személyközi fizetések, jegyvásárlás, játékon belüli vásárlások, illetve a  Facebook Marketplace-en is lehet már fizetni néhány vállalkozás oldalán. A rendszer a Facebbok és a Messenger appján is elérhető lesz, a legtöbb bank- és hitelkártyát és a Paypalt is elfogadja majd. A szolgáltatás egyelőre csak Amerikában indul, a nemzetközi bevezetésről még nincs hivatalos időpont.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM