Viszlát, felesleges Instagram-ikon!

2020.01.21. 16:15

Az Instagram bármiféle bejelentés nélkül nyugdíjazta az app jobb felső sarkában ülő IGTV ikont, mivel senki nem használta – írja a CNN. Eddig az üzentekhez vezető nyíl ikon mellett ült a kis TV alakú gomb, de már hűlt helye.

A Facebook tulajdonában lévő Instagram egy nyilatkozatban beismerte a gomb feleslegességét. Elmondásuk szerint mindenki az idővonalról, az Explore részlegről, a videósok profiljáról, vagy az IGTV saját alkalmazásával jutott el a videómegosztóra.

Az IGTV 2018-ban készült, hogy felvegye a versenyt a YouTube-bal. Korábban a felhasználók maximum 60 másodperces videókat készíthettek, de az IGTV-re (követőszámtól függően) akár egy órás videót is fel lehet tölteni, természetesen vertikálisan.

A videómegosztó már a kezdetektől csalódás volt az Instagram számára, mivel a sztorik továbbra is sokkal népszerűbbek. Azt várták, hogy a celebek majd lelkesen videóznak, de Kim Kardashian-West és a többiek a mai napig inkább sztoriznak. A népszerű felhasználók szerint ennek az az egyik oka, hogy nem tudnak pénzt keresni a videókon. Ha YouTube-ra készítenek fél- vagy egy órás videókat, azokon lesznek reklámok, tehát lesz belőlük bevétel.

A fiatalok körében eszméletlenül népszerű TikTokot már 700 millióan töltötték le, míg az IGTV alkalmazását mindössze 6 millióan. A videómegosztó továbbra is elérhető minden módon, ahogy eddig az emberek megtalálták, csak az ikonját törölték az Instagram appból.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM