Kövesse élőben a koronavírus terjedését!

2020.01.27. 14:51

A Johns Hopkins Egyetem már el is készítette a kínai koronavírus terjedésének frissülő, interaktív térképét. Az adatokat a WHO-tól és nagyobb járvány- és egészségügyi szervezetektől, például a CDC-től szerzik. A térkép mellett pár tízpercenként frissül a megerősített megbetegedések és halálozások száma, valamint hogy mindez hol történt.

Az élő térkép eléréséhez kattintson a képre! Forrás: arcgis.com
Az élő térkép eléréséhez kattintson a képre! Forrás: arcgis.com
Fotó: képernyőkép / Center of Systems of Science and Engerneering

A bal alsó sarokban követhető, hogy milyen sebességgel terjed a vírus, míg a jobb oldalon azt lehet megnézni, hogy mely területek a gócpontok, és onnan egy kattintással a megfelelő területre lehet állítani a térképet. Kína régiókra van osztva, és az USA-ban is jól látható, hogy melyik államokban ütötte fel a fejét a vírus, de Ausztráliánál már csak a kontinens közepén egy piros pötty jelzi, hogy valahol az országban dokumentáltak egy esetet.

A cikk írásakor 2794 betegről írtak, ebből 2737-et Kínában jelentettek. A 80 halálos áldozat közül 76 Hupej tartományban halt meg, és a 2737-ből itt 1423-an betegedtek meg. Az 54 kigyógyult páciensből 44-et Hupejben kezeltek.  • Tippek
  • Babaváró hitel