Feltörték a Facebook közösségi médiás profiljait

2020.02.08. 14:22

Péntek délután egy hackercsoport feltörte a Facebook és a Messenger Twitter- és Instagram-fiókjait, hogy ott közöljék:

Még a Facebook is meghekkelhető.

A profilok irányítását mostanra visszaszerezte a cég. Az akcióért az OurMine hackercsoport felelős, amely azt állítja, azért törték fel az oldalakat, hogy felhívják a figyelmet azok sebezhetőségére. Januárban ugyanez a csoport törte fel az amerikai fociliga egy tucatnyi profilját is.

Az OurMine azt posztolta a Facebook Twitter-fiókja nevében:

Helló, mi vagyunk az OurMine. Még a Facebookot is fel lehet törni, de legalább az ő biztonsági rendszerük még mindig jobb, mint a Twitteré.

Magát a Facebookot vagy a cég honlapját nem törték fel.

110817338 screenshot2020-02-07at6.44.17pm.png
Fotó: screenshot / Twitter

A BBC azt írja, valószínű, hogy a hackerek az amerikai focis esethez hasonlóan most is a Khoros nevű, főként marketingcélokra üzemeltetett platformot használták az akcióhoz. A Khoros nem kívánt nyilatkozni.

Az OurMine dubai székhelyű hackercsoport, amelyhez több cég és fontos személy oldalainak meghekkelése is köthető volt a múltban, feltörték például a Twitter alapítója, a Google egyik igazgatója valamint a Netflix és az ESPN céges profiljait is. A hackerek célja felhívni a figyelmet arra, ha valahol nem megfelelőek a biztonsági óvintézkedések, és egyúttal arra is iránymutatást adnak, hogyan kéne fejleszteni azokat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM