Elon Musk szerint a Facebook béna, és mindenkinek ott kellene hagynia

2020.02.10. 15:16

Folyamatosan kapja a kritikákat a Facebook, de valószínűleg az emberek többségét nem tüzeli fel, ha arról hall, hogy a megszerzett adataival hogyan él vissza a legnagyobb közösségi oldal. A többséget azok a figyelmeztetések is hidegen hagyják, hogy hány szervezet tiltakozik az ellen a gyakorlat ellen, hogy a politikusok fizetett hirdetésben bármit hazudhatnak a választóknak, és hogy mennyire manipulálja a világpolitikát. 

De most Elon Musk azt mondta, hogy a Facebook béna, és érdemes törölni, ez pedig azonnal elkezdte foglalkoztatni az embereket. 

Sacha Baron Cohen színész-komikus-író már tavaly novemberben a történelem legnagyobb propagandagépezetének nevezte a Facebookot, most pedig a Twitterére tett ki egy képet, amin Zuckerberg római császárként pózol. A képhez azt írta, hogy

Nem hagyjuk, hogy egy ember kezében legyen 2,5 milliárd ember vízfogyasztása, nem hagyjuk, hogy egy ember kezében legyen 2,5 milliárd ember áramfogyasztása, akkor hogy hagyhatjuk, hogy egy ember kezében legyen, hogy milyen információk jutnak el 2,5 milliárd emberhez? A Facebookot a kormányoknak kell szabályoznia, nem egy császárnak!

A bejegyzést nem sokkal később a Tesla alapítója, Elon Musk is megosztotta a Twitterén, annyival egészítette ki, hogy a Facebook béna, és odarakta a #DeleteFacebook hashtaget, amivel arra buzdította követőit, hogy hagyják ott a közösségi oldalt. 

Musk egyébként 2018-ban az összes cége Facebook-oldalát törölte, és többször is ekézte Zuckerberget, 2017-ben például azt nyilatkozta róla, hogy korlátozott a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tudása. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM