Több fészket tudnak rakni a tengeri teknősök a lezárások miatt

2020.04.20. 22:52

Vannak Thaiföldön olyan tengerpartok, ahol két évtizede nem látott mennyiségben raknak fészket a teknősök, írja a CNN egy helyi teknősvédő szervezetre hivatkozva.

Kanokwan Homcha-ai, a Mai Khao nevű szervezet munkatársa elmondta a portálnak, hogy Phuketnél összesen 11 teknősfészket találtak, erre pedig húsz éve nem volt példa. Phuket a legnépszerűbb úticél a turisták számára Thaiföldön, de most szigorú intézkedések vannak ott is a koronavírus miatt.

Homcha-ai szerint ez a teljes tengeri ökoszisztémára pozitív hatással lehet, megnőhet a térségben a delfinek, a dugongok, vagy a remeterákok száma is.

Thaiföldön eddig a hétfői adatok szerint 2792 koronavírus-fertőzést regisztráltak, és összesen 47 halálos áldozata volt a járványnak.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.