Simon, Szimonetta
1 °C
15 °C

Megsokszorzódott a sérült madarak száma az országban

2020.05.20. 16:09

A hortobágyi Madárkórházban az utóbbi időben sokszorosára nőtt a lőtt madarak száma. A kórház közleménye szerint a korábbi években havi rendszerességgel fordultak meg náluk lőtt esetek, de  az utóbbi hónapokban ez a szám heti 3-4 esetre nőtt, míg az elmúlt két napon pedig 6 lőtt madarat láttak el. A lőtt madarak között védett és fokozottan védett madarak is voltak, például fehér gólya, barna rétihéja, dolmányos varjak vagy  örvös galambok. 

Még szomorúbbá teszi a hírt, hogy nem egy elkövetőről van szó, mert az ország különböző területeiről származnak az áldozatok, Budapestről, Szekszárdról és Debrecenből is láttak el sérült lőtt madarat. 

A sérült állatokban 4,5 mm-es szoknyás légpuskalövedékeket találtak, és mindegyiket lakott területen lőtték le, vagyis az elkövetőknek természetkárosítás mellett lakott területen belüli illegális fegyverhasználat, valamint állatkínzás bűntette is felróható. A Madárkórházban megműtötték a madarakat, és feljelentést tettek a rendőrségen. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.