11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Szuperhősökről neveztek el rablólegyeket

2020.07.30. 10:16

A Marvel-filmek által inspirált neveket kapott öt újonnan felfedezett légyfaj. Az ausztrál kutatók az egyik fajt az antihős Deadpoolról, egy másikat Stan Leeről, a Marvel Comics egykori elnökéről nevezték el.

Az öt léggyel együtt 165 újonnan felfedezett élőlényt neveztek el a szakértők. Ezek között volt 151 rovar, 8 növény, két hal, három madár alfaj és még egy apró atka is, amely egy gyíkon élősködik - közölte az ausztrál kormány tudományos ügynöksége (CSIRO).

"Egy faj elnevezése az első lépés a megértése felé. Tudományos név nélkül ezek a fajok láthatatlanok a tudomány számára" - mondta Bryan Lessard, a CSIRO etimológusa.

Daptolestes leei – Stan Lee
Daptolestes leei – Stan Lee
Fotó: CSIRO

A Stan Leeről elnevezett légy, a Daptolestes leei olyan külső jegyekkel bír, amelyek emlékeztetnek a képregényalkotó napszemüvegére és ősz bajszára. A Deadpoolról (illetve az ő halálos humoráról) elnevezett légy, a Humorolethalis sergius hátán olyan mintázatot visel, amely a karakter vörös-fekete maszkját idézi.

A másik három fajt Lokiról (Daptolestes illusiolautus – "elegáns szemfényvesztő"), Thorról (Daptolestes bronteflavus – "szőke mennydörgés") és a Fekete özvegyről (Daptolestes feminategus – "bőrruhás nő") nevezték el.

Mind az öt faj a rablólegyek közé tartozik, amelyek "a rovarvilág orgyilkosai" a kutatók szerint.

(MTI/Reuters)  • Hírek
  • Bankszámla