Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Meghalt az egér feltalálója

2020.08.03. 09:15 Módosítva: 2020.08.03. 12:09

A modern számítógépes interfészek egyik úttörő feltalálója, William English 91 éves korában meghalt – írta meg a New York Times. A Stanford Research Institute egykori kutatója Douglas Englebarttal közösen alkotta meg az első számítógépes egeret 1968-ban, és rengeteg olyan elképzelést bemutattak, amely a következő évtizedekben meghatározó volt a pécék világában.

Foglalkoztak grafikus kezelőfelületekkel, szövegszerkesztőkkel, de már a web linkjeiről és az online videóhívásokról is voltak elképzeléseik.  

William English 1968-ban
William English 1968-ban
Fotó: SRI International

A duóban Englebart volt a látnok, és English a megvalósító. Így volt az egér esetében is, amelyről Englebart felvázolta a terveket, English pedig megépítette az eszközt.

Rengeteg olyan megoldást, amit ők ketten mutattak be elsőként, később olyan neves kutatólaborokban fejlesztettek tovább, mint a Xerox PARC, és így terjedtek el az ötleteikre épülő termékek. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek