Beperelték a Facebookot az oltásellenesek

2020.08.21. 12:54

A legnagyobb amerikai oltásellenes szervezet, a Robert F. Kennedy Jr. (a néhai elnök unokaöccse) vezette Children's Health Defense bejelentette, hogy pert indít a Facebook ellen, azzal a váddal, hogy a közösségi oldal cenzúrázza a véleményüket, megsérti a szólásszabadságukat, az amerikai alkotmány első és ötödik kiegészítését, és pénzügyi csalást is elkövet azzal, hogy nem engedi őket hirdetést feladni a közösségi oldalon.

A Facebookra alaposan rájár a rúd mostanában, hirdetői bojkott sújtja az oldalt, egymást érik a gyűlöletbeszéddel, adatvédelmi problémákkal és politikai manipulációkkal kapcsolatos botrányok. Arra azonban senki nem számított, hogy az oltásellenesek is jogi támadást indítanak Zuckerbergék ellen - hiszen a Facebookot a legtöbben éppen azzal vádolják, hogy nem tesz eleget az oldalon keringő hamis és káros információk ellen. Ennek tipikus példája az oltásellenesség.

A Children's Health Defense volt a felelős az oltásellenességet hirdető facebookos reklámok nagyjából feléért, amíg lehetett ilyesmiket fizetett posztban tolni a közösségi oldalon. Most azt sérelmezik, hogy a nem fizetett, normál posztjaik is sokszor törlés áldozatává válnak, vagy a Facebook tényellenőrző csapata rögtön a poszt mellett cáfolja az abban szereplő dolgokat. A szervezet arról panaszkodik, hogy ezt nem csak az oltásokkal kapcsolatban, de a klímaváltozást tagadó, vagy az 5G halálos veszélyeit bemutató posztjaikban is megkapják.

A teljes, 115 oldalas keresetetitt olvashatják.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM