Életveszélyes termékeket is árulnak a Wishen

2021.02.05. 06:36
Eddig is közismert volt, hogy sok bóvlit és kamuterméket reklámoznak és árulnak a wish.com-on, de a BBC fogyasztóvédelemmel foglalkozó sajtórészlege most már arról is lerántotta a leplet, hogy áramütés érheti vagy tűz égetheti meg bizonyos pocsék áruk vásárlóit.
Ez a termék is azok között található, amelyek a wish.com-on kaphatóak, és a BBC fogyasztóvédelmi újságírói kiszúrták (Forrás: wish.com)
Ez a termék is azok között található, amelyek a wish.com-on kaphatóak, és a BBC fogyasztóvédelmi újságírói kiszúrták (Forrás: wish.com)

Többek között hajsütők és hajszárítók kerültek górcső alá a BBC cikkében, amelyek ebbe a kategóriába kerülnek a brit hírportál szerint. Ezeket a termékeket továbbra is árulják. Az amerikai vállalat mulasztásai 

„rendkívül aggasztóak”

– állítja az Electric Safety First jótékonysági igazgatója, Lesley Rudd.

A Wish is nyilatkozott: a cég szerint a platformján az eladók felelősek az áruk biztonságáért. Viszont nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért nem távolította el a listákat, miután most felhívták a figyelmet erre a kérdésre.

A BBC Watchdog című műsorában, a The One Show keddi esti programjában mutatta be a kiemelten veszélyes tárgyakat:

  • egy robogótöltő illegális csatlakozóval,
  • hosszabbító vezeték, amely áramütést okozhat,
  • illegális dugóval ellátott hajszárító,
  • utazási adapter, amelynek nincsenek biztonsági redőnyei, így a belső feszültség alatt álló alkatrészek szabadon lógnak ki,
  • hajvágó nem megfelelő adapterrel,
  • autós akkumulátortöltő illegális csatlakozóval.

A megállapításokra reagált a több mint 150 millió különféle terméket értékesítő Wish, azt állítva a Watchdognak, hogy „bármelyik terméket leszedné a kínálatból, ha bizonyítékot találnának arra vonatkozólag, hogy nem biztonságosak”, és visszatéríti a termékek árát azoknak az ügyfeleket, akik megvették ezeket. A cég nyilatkozata szerint viszont az egyes eladók feladata ellenőrizni, hogy a termékek megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak.

Életveszély és női mellbimbó

Ezek az áruk komoly veszélyt jelentenek a vásárlók számára, és illegálisak is az Egyesült Királyság fogyasztói számára történő értékesítés céljából

– hangsúlyozta Lesley Rudd, és egyben felszólította a kormányt, hogy „védje meg az online vásárlókat a nem megfelelő elektromos áruk jelentette valós fenyegetéstől”.

A wish.com-ot egyébként a brit Reklámügyi Szabványügyi Hatóság szintén többször megrovásban részesítette a nem megfelelően célzott reklámokért, köztük egy „nyíltan szexuális” hirdetésük kapcsán is, amelyben 

kivillant egy nő mellbimbója,

ami a BBC Good Food Guide alkalmazásában szerepelt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM