Pongrác
11 °C
27 °C

270 pesóért megvásárolta a Google-domaint

2021.04.27. 08:29
Az argentin fiatalember megpróbálta megvenni a címet, és ő lepődött meg legjobban, amikor sikerült.

Nicolas Kurona webdizájner teljesen szabályos ügymenet keretében megvásárolta a Google argentin domainjét, a google.com.ar-t. Az világ lenépszerűbb internetkeresője a tulajdonosváltás miatt elérhetetlen volt múlt szerdán az említett címen.

Nem gondoltam, hogy megengedik, hogy megvegyem

– mondta Kurona az esetről a BBC-nek.

A Buenos Aires-i férfit barátai online csevegésben értesítették, hogy a Google elérhetetlen, ezért felkereste az argentin NIC-t (network information center), ahol azt találta, hogy a domain szabadon megvásárolható. A lépéseket követve megvásárolta a címet, amiért 270 pesót (mintegy 870 forintot) fizetett.

A Google nem sokkal később visszakérte a domaint, amit Kurona vissza is adott.

Mi történt?

A történtek egyik lehetséges magyarázata, hogy a Google elfelejtette megújítani a domainnevet. A cég szerint azonban 2021 júliusáig érvényes, amit a lejárt domaineket követő Open Data Córdoba is megerősített. A domaint tehát nem adhatták volna el, hogy miként történhetett meg mégis, egyelőre nem ismert.

Kurona nem tudja, hogy történhetett a dolog, de örül, hogy nem került bajba. A Google nem kereste, 270 pesóját nem kapta vissza, a történtek egyetlen következménye, hogy népszerű ember lett, mert az esetet leíró tweetjét 80 ezren lájkolták.

(BBC, TechRadar)