11:00, November 28.
Kamerun 0
Szerbia 0
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 0
Ghána 0
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Videón, ahogy Richard Branson az űrbe megy, sikeresen vissza is tért

2021.07.11. 17:00 Módosítva: 2021.07.11. 17:50

A 70 éves milliárdos angol üzletember, Richard Branson saját, kereskedelmi űrkutatással foglalkozó cége, a Virgin Galactic VSS Unity repülőjének fedélzetén indult el űrutazására, igaz, arról egyébként nincs egységes álláspont, hogy pontosan honnantól is számolhatjuk a világűrt.

Felszállnia mindenesetre sikerült, az eseményről élő közvetítés is volt, bár magáról a felszállásról egyelőre sajnos nem közöltek jó minőségű felvételt.

Korábban úgy tervezték, hogy csak két további tesztrepülés után próbálja ki saját szuborbitális repülőgépét a hetvenéves milliárdos, ám miután Jeff Bezos bejelentette, hogy július 20-án ő maga is az űrturisták között lesz, és a Virgin Galactic június végén megkapta az engedélyt a Szövetségi Légügyi Hivataltól (FAA) a kereskedelmi űrturizmus-szolgáltatásra, Branson úgy döntött, saját maga teszteli az asztronautaélményt négy tudós és két pilóta mellett a VSS Unityn.

A július 11-i misszió a negyedik, legénységgel végzett küldetése a VSS Unitynak. A Unity két pilóta mellett hat utas szállítására képes, összesen huszonkét alkalommal tesztelték korábban. Az eddigi tesztek alkalmával azonban csak űrhajósok és kiképzett tesztpilóták repülhettek, civilek nem.

Frissítés: Richard Branson sikeresen visszatért űrutazásából, a landolás akadálymentesen lezajlott. A leszállópályán egy koncert fogadta a közönséget, Khalid énekelt el néhány dalt.  • Hírek
  • Bankszámla