11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 1
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Itt a magyar csodateszt, ami kimutatja a koronavírus összes mutációját

2021.12.14. 20:18

Különleges PCR-analóg tesztet fejlesztett ki egy magyar cég, amely képes kimutatni a jelenleg ismert koronavírus-mutáció mintegy 99 százalékát, köztük a legújabb változatnak nevezett omikront is – adta hírül az MTI. 

A Sars-Cov-2 kórokozó kimutatására szolgáló, könnyen használható, izotermikus polimeráz láncreakció (iPCR) tesztet a Femtonics Kft. fejlesztette ki. 

A cég a távirati irodát arról tájékoztatta, hogy a teszt – amely a Pénzügyminisztérium Egészségipari Táogatási Program hozzájárulásával készült – 4-10 perc alatt képes kimutatni az eredményt, a klinikai tesztek szerint pedig csaknem 100 százalékos hatékonysággal mutatja ki a fertőző egyénekben a vírus jelenlétét. 

Rózsa Balázs fizikus, orvos, agykutató úgy látja: a digitális genetikai alapú teszt előnye, hogy várhatóan minden új, és jövőben megjelenő vírustörzsre, bakteriális vagy virális fertőzésre alkalmazható.

A cég alapító-tulajdonosa szerint az alacsony költségű új eljárás képes lehet a labordiagnosztika forradalmasítására. 

Nemrég az Index interjút készített egy olyan neurológus szakemberrel, aki kollégáival együtt megtalálhatta az eddigi leghatásosabb koronavírus elleni gyógyszert.

A kutatók eredetileg pszichiátriai terápiával szerették volna javítani a Covid-osztályra került súlyos betegek állapotát. Az egyik bevetett antidepresszánsnak köszönhetően végül jelentősen csökkenni kezdett a halálozás az Uzsoki Kórház Covid-osztályán.   • Hírek
  • Bankszámla