Új kutatóközpont lesz a pécsi egyetem szülészetén

2022.01.18. 21:52

Közel hárommilliárd forintos beruházással hoznak létre Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpontot a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szülészetén.

Az egyetemi közleményben olvasható, hogy a következő egy évben mintegy 2,8 milliárd forintos állami támogatásból létesül Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont, és alakítanak ki családbarát szülészetet Pécsett. A fejlesztést végző Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a PTE Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Reprodukciós Központját teljesen felújítja és bővíti, így tágas, modern fogadóteret alakítanak ki, és duplájára emelik a jelenlegi ágylétszámot, továbbá családias, kétágyas, kényelmes kórtermeket hoznak létre.

A fejlesztéseknek köszönhetően az ellátás a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, kibővített laboratóriumokban történik majd, valamint a klinika önálló kutatólaboratóriumát is kialakítják.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a beruházásnak köszönhetően megújul az összes szülőszoba, az intenzív osztály és azok a kórtermek is, amelyekben figyelik a császármetszésen átesett édesanyákat. Úgyszintén teljes egészében korszerűsítik a gyermekágyas osztályt, amelyet klimatizálnak. A kivitelezés miatt bizonyos költözések, átszervezések elengedhetetlenné válnak, első lépésben a szülészeti klinika és a szomszédos Onkoterápiás Intézet parkolóit zárják részben le a felvonulási épületek és a munkagépek helyigénye miatt – mondta Várnagy Ákos, a reprodukciós központ szakmai vezetője.

(via MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás