Orrszarvúkat telepítettek vissza Mozambikba

2022.07.04. 13:46
2300 más állatot is telepítettek a Zinave Nemzeti Parkba.

Szélesszájú és keskenyszájú orrszarvúkat szállítottak Dél-Afrikából a mozambiki Zinave Nemzeti Parkba. Mozambikban csaknem tíz éve haltak ki az orrszarvúk.

Az orrszarvúkat vadőrök fogták be és altatták el, mielőtt 1600 kilométert utaztak volna a 400 ezer hektáron elterülő mozambiki nemzeti parkig, ahová már 2300, más fajhoz tartozó állatot is visszatelepítettek.

A visszatelepítést szervező Peace Parks Foundation (PPF) természetvédelmi csoport a következő két évben több mint 40 orrszarvút akar áttelepíteni Mozambikba.

A projekt vezetője, Anthony Alexander arról számolt be, hogy ragadozókat és elefántokat is szállítottak már Mozambikba. Az orrszarvúk visszatelepítésével

a történelmi fajok jelenléte a parkban teljessé válik

– fűzte hozzá.

A kezdeményezéssel, amellyel biztonságos helyre telepítenek veszélyeztetett példányokat, a vadon élő fajok populációját akarják növelni. A mozambiki vadvilágot az 1992-ben véget ért 15 éves polgárháború és a vadorzás tizedelte meg.

(MTI)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.