Nemsokára munkába áll az első kereskedelmi üvegház az űrben

2022.08.16. 20:59
Jövő tavasszal kezdi meg működését az első kereskedelmi célú üvegház az űrben − jelentette be kedden az amerikai Redwire űrinfrastruktúrával foglalkozó vállalat.

A Nemzetközi Űrállomáshoz (ISS) kapcsolódó üvegház a Földön kívüli növénytermesztési kutatásokat és felfedező űrutazásokat támogatja majd. A projekt értékes ismereteket nyújthat a földi növénytermesztéssel foglalkozó tudósok számára, és jelentős fejlődést hozhat a teljes értékű növények űrbeli termesztésében − írta meg az MTI. 

Az üvegházban magokból nevelnek majd teljesen kifejlett növényeket.

A Redwire projektje egyebek mellett az amerikai űrhivatal (NASA) Artemis küldetéseinek sikeréhez is hozzájárulhat − mutatott rá Dave Reed, a projekt vezetője.

Az Artemis program célja, hogy űrhajósokat küldjön a Holdra, és felállítson egy holdi kolóniát, amely később a Marsra vezető űrutazások előfutára lehet.

A Redwire üvegházprojektjének első ügyfele a vállalat tájékoztatása szerint a Dewey Scientific kereskedelmi mezőgazdasági technológiával foglalkozó cég lesz.

A vállalat korábban már létrehozott egy teljesen automatizált növénytermesztő rendszert a Nemzetközi Űrállomáson végzett kutatásokhoz.



  • Hírek
  • Megtakarítás