A Meta elismeri, hogy blokkolja az Európai Unió állampolgárait

2023.07.16. 07:52
A Meta hivatalosan is megerősítette, hogy blokkolja az Európai Unió felhasználóit abban, hogy VPN-en keresztül csatlakozzanak a Threads-platformjukhoz.

Blokkolja az európai felhasználókat a Meta, nem használhatnak VPN-t a Threadshez való csatlakozáskor – írja a TechRadar.

Nemrég az európai felhasználók arra lettek figyelmesek, hogy nem tudnak posztolni az új közösségi platformon. Matt Navarra iparági elemző megkereste a Metát, hogy kiderítse, mi lehet ennek az oka.

A technológiai óriás a Navarrának adott nyilatkozatában elismerte, hogy

kiterjesztett intézkedéseket tett annak megakadályozására, hogy az Európai Unió országaiban az emberek hozzáférjenek a Threadshez

Ez nyilvánvalóan magába foglalja a VPN-ek használatának blokkolását.

Jelenleg a platform a legtöbb európai nemzet számára nem elérhető. A Meta azzal zárta nyilatkozatát, hogy reméli, hogy egy napon „a jövőben több országba is eljuttathatja a Threadst”, mivel Európa fontos piac a vállalat számára. 

Az Európai Unió és a Meta már évek óta nem tudnak megegyezni egymással. Május végén rekordnagyságú, 1,2 milliárd eurós pénzbírságot kapott a Meta az európai felhasználók adatainak az Egyesült Államokba való továbbítása miatt. Esély van rá, hogy újabb pénzbírsággal sújtsák a céget a GDPR WhatsAppban történő megsértése miatt.

A Meta nem tervezi, hogy a közeljövőben változtasson adatgyűjtési módszerein. A Google Play Áruházban vagy az App Store-ban is látható az, hogy milyen és mennyi adatokat gyűjtenek a Meta alkalmazásai (többek közt egészségi állapotról, keresési előzményekről, böngészési előzményekről, pénzügyi információkról, vásárlásokról és tartózkodási helyekről).

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM