Megjött Magyarországra a fizetős Facebook

2023.11.07. 14:22
Kedden jelent meg a Facebook webes változatán a fizetős funkció, ami ugyan nem kötelező, de amennyiben a felhasználó havonta befizet 10 eurót (körülbelül 3850 forint), akkor reklámok nélkül használhatja a felületet.

Múlt hét hétfőn a Meta közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatta a felhasználókat, hogy elindítja a Facebook és az Instagram fizetős verzióját. Az új rendszert az Európai Unió szabályozásai miatt vezetik be, de a felhasználóknak továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy ingyenesen használják a felületeket.

A Facebook asztali böngészős változatában kedden jelent meg az újítás. Amennyiben úgy döntünk, hogy befizetjük a 10 eurót, ami a mai árfolyamon nagyjából 3850 forint, akkor a webes Facebook használatakor nem találkozunk reklámokkal. 

A Meta arra is felhívta felhasználói figyelmét, hogy a döntésüket bármikor megváltoztathatják, illetve módosíthatnak beállításaikon, hogy a használati élmény megfelelő legyen számukra. 

Amennyiben iPhone-on vagy androidos telefonon fizet majd elő, a havidíj 13 euró lesz, ami megközelítőleg 5000 forintot jelent. 

A hazai árak ettől akár jelentősen is eltérhetnek. A Meta közlése szerint függetlenül attól, hogy hol fizetünk elő a szolgáltatásra, a Fiókközponthoz kapcsolt valamennyi Facebook- és Instagram-fiókra vonatkozni fog a hirdetésmentesség, legalábbis 2024. március 1-jéig.

Ezt követően minden további fiók után weben havi 6, telefonon pedig 8 eurót kell fizetnünk, ami további 2-3 ezer forintos költséget jelent. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM