Mark Zuckerberg nem akar lemaradni a versenyben, még magasabb fokozatba kapcsol

2024.01.20. 07:43
Mark Zuckerberg, a Meta vezérigazgatója csütörtökön jelentette be, kifejlesztik saját mesterséges intelligenciájukat. Az AGI (általános mesterséges intelligencia) képes lesz elérni, mi több, felülmúlni az emberi intelligenciát a legtöbb téren, legalábbis a tervek szerint. A cég már megkezdte az előkészületeket, hogy megnyithassa kapuját a fejlesztők előtt.

Egy csütörtöki Threads-bejegyzésben tette közzé tervét Mark Zuckerberg, mely szerint „ideje továbblépni az AI-chatbotok világából, és elindulni egy nagyobb cél irányába”. A vezérigazgató terve, hogy kifejlesszék a Meta saját mesterséges intelligenciáját, ami felelősségteljesen működik, és széles körben elérhető – írja a CNN.

Az évtized végére szerintem már jó páran alkalmaznak AI-t a mindennapjaikban. Ezt olyan okosszemüvegek segítik majd, amelyek tervezésébe már belekezdtünk a Ray Ban Metával

– taglalta Zuckerberg. Ahhoz, hogy belekezdhessenek a megvalósításába, az idei év végéig 350 ezer Nvidia AI-chipre lesz szükségük. Továbbá a vezérigazgató összevonja a két legnagyobb AI-fejlesztő csoportját (FAIR, GenAI) a cégen belül ahhoz, hogy még több eredményt érhessenek el rövidebb időn belül.

A Meta legújabb fejlesztése a Ray Bannel közösen megalkotott okosszemüveg lesz. Különlegessége, hogy a mesterséges intelligencia segítségével képes lesz hívásokat kezdeményezni és fogadni, üzeneteket küldeni, valamint videókat készíteni.

A techszkeptikusok aggodalmukat fejezték ki az AI villámgyors terjedésével és fejlődésével kapcsolatban. Kiemelték, hogy az olyan új cégek, mint az OpenAI, nem szándékos károkat okozhatnak a régi, nagy cégekben új, forradalmi termékeikkel.

Ma már minden technológiai vállalat AI-vállalatnak mondható, így nem véletlen, hogy a Meta is ebbe az irányba fordul. Amióta arculatot váltottunk, és Facebookból Meta lettünk, jelentősen vesztettünk eddigi fényünkből. Most az a cél, hogy ezt visszaszerezzük

– zárta Zuckerberg.

@zuck bejegyzése
Megtekintés a Threads alkalmazásban

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM