Aprónak tűnő, de annál bosszantóbb hiba ütötte fel a fejét a Facebookon

2024.02.09. 20:58
Szokatlan hibát észlelhettek azok a chatelők, akik a Facebook Messenger alkalmazását használták írásban történő kommunikációra, ugyanis egyszerűen nem lehetett bezárni a chatablakot.

Péntek reggel óta furcsán viselkedik a Facebook böngészős felületén a chatelés. Van megoldás a hibára – számolt be a HVG.

Annak, aki a reggel óta akármikor belépett a Facebookjára, majd a chaten indított írásos beszélgetést, a kommunikáció végeztével azt tapasztalta, hogy a chatablak jobb felső sarkában lévő X gombbal nem tudja bezárni azt.

Több beszélgetés lefolytatására ugyan van lehetőség, azonban egyetlen ablakot sem lehet bezárni. A chatablakok bezárásának legegyszerűbb módja az, amennyiben a teljes alkalmazást kilőjük, azaz kilépünk a Facebookról.

A hiba a Facebook rendszerében van, és nem csupán kényelmetlenséget okoz. Már egyetlen megnyitott ablaknál is gondot jelent, hogy a beszélgetés kitakarja a többi chatpartner listáját.

Így aztán a jobb sávból annyi ismerősünkre tudunk rányitni, amennyit a jobb oldali csúszka enged. Akinél már két chatablak is nyitva van, annak már a facebookos hírfolyamából is eltakar egy részt a Messenger.

A HVG a cikkében rámutat, hogy a gyakorlatlanabb felhasználók hogyan léphetnek ki a Messengerből pár kattintással anélkül, hogy a teljes alkalmazást be kellene zárniuk:

  • Időnként nyomjon rá a szokásos ikszre, vagyis a facebook.com-ra ráfrissítés után gyorsan megnyomva van, hogy működik.
  • Vigye az egerét a képernyő jobb alsó sarkába, így a nyitott chatablak mellett megjelenik egy három pontot ábrázoló menüelem. Nyomjon rá, majd kattintson a felső feliratra: Az összes chat bezárása. Ekkor az összes chatablak bezáródik.
  • Ha csak egy Messenger-beszélgetést zárna be, kattintson abba, és amikor aktív az ablak, nyomja meg a billentyűzete bal felső sarkában lévő Escape (Esc) gombot.

Arról, hogy mikor lesz a felhasználói élmény teljes, nem érkezett nyilatkozat.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM