Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Megnyalta a kutyája, belehalt

2019.11.25. 20:49 Módosítva: 2019.11.25. 21:59

Ritka fertőzésbe halt bele az a 63 éves férfi, akinek az esete egy belgyógyászati tanulmány tárgya lett, írja a CNN.

A német férfit a kutyája nyalta meg, az állat szájában található, capnocytophaga canimorsus nevű baktérium pedig átkerült a férfi szervezetébe. Ez a baktérium általában harapással terjed, a férfit pedig nem harapta meg a kutyája, csak hozzáért, illetve megnyalta. A férfi először influenzaszerű tüneteket mutatott, majd később beállt a szepszis, illetve a bőre elszíneződött, rohadni kezdett.

A leírás szerint a korábban teljesen egészséges férfi az intenzívre került, de ott sem tudták megmenteni, több belső szerve is leállt. A tanulmány írói arra kérik az embereket, hogy ha influenza tüneteit érzik magukon, pár másik szimptómával együtt, akkor sürgősen forduljanak orvoshoz.

A CNN által megkérdezett állatorvos szerint a capnocytophaga canimorsus egy teljesen szokványos baktérium, ami semmi komoly betegséget nem okozhatna, de a rossz helyen, a rossz időben, a rossz páciensben okozhat nagyon-nagyon ritkán fertőzéseket. A baktérium a macskák szájában is megtalálható.

Ez nem az első eset, hogy a capnocytophaga canimorsus-fertőzés bajt okoz, 2018-ban például egy gazda végtagjait kellett amputálni, miután a baktérium bekerült a véráramba, és vérmérgezést okozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport