Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A második szétválasztott bangladesi kislány is kinyitotta szemét

2009.11.20. 11:35 Módosítva: 2009-11-20 11:39:44
Az orvosok csak 25 százalék esélyt adtak a sikeres műtétnek, de úgy tűnik, hogy a szétválasztott ikrek egyelőre jól vannak. Azért még sok van hátra odáig, hogy elhagyhassák a kórházat.

Pénteken a szétválasztott bangladesi ikerpár második tagja, Krisna is kinyitotta a szemét, amint lassan kezd magához térni az altatásból. Az erősebbik kislány, Trisna már csütörtökön beszélni kezdett.

A fejüknél fogva összenőtt kétéves kisgyerekeket kedden választották szét Ausztráliában, kockázatos műtéttel.

Krisna lassan ébredezik, egyre éberebb, már erőteljesebben lélegzik, és nyitogatja a szemét - jelentette be a melbourne-i kórház, amelyben az egyedülálló operációt végezték.

"Trisna továbbra is jól van. Mindkét kislány állapota súlyos, de stabil" - áll a kórház közleményében.

A melbourne-i kórház orvoscsapata hétfőn és kedden 32 órás műtéttel választotta szét a két kislány koponyacsontját, agyát és agyi ereit. A műtét megtervezése és a felkészülés két éven át tartott.

Az orvosok csak 25 százalékos esélyt jósoltak az operációnak.

A bangladesi ikreket születésük után a szülők eldobták maguktól, és egy dakkai árvaházba kerültek. Két éve egy gyermekmentő szeretetszolgálat juttatta őket Ausztráliába.

A két kislány ugyanúgy beszél, mint a normális kétéves kisgyerekek, de járni eddig nem tudtak, csak hanyatt fekve mászni.