Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

UFO-aktákat hoztak nyilvánosságra

2010.02.18. 16:21 Módosítva: 2010.02.18. 16:21
Több mint hatezer oldalnyi, eddig titkosan kezelt UFO-aktát hozott nyilvánosságra a brit védelmi minisztérium.

Az 1994 és 2000 között keletkezett iratok több száz azonosítatlan repülő objektum észleléséről tartalmaznak különböző beszámolókat.

Az UFO-leírások között szerepel egy londoni rendőr 1999 március 10-i bejelentése, amely szerint a Chelsea angol labdarúgóklub stadionja, a Stamford Bridge fölött lebegett hangtalanul egy sárga négyzet alakú, majd rombusszá formálódó tárgy.

A védelmi minisztérium a brit nemzeti archívummal együttműködve hároméves program keretében hozza nyilvánosságra és tölti fel az internetre az ilyen és ehhez hasonló szokatlan megfigyelésekről készült jelentéseket.

Szakértők szerint a közzétett dokumentumok jól mutatják, hogy miként változtak az UFO-leírások az utóbbi fél évszázadban a közönségsikert arató kultúrtermékek, például az X-akták tévésorozat hatására. Az 1940-50-es években általában még kerek, csészealj formájú tárgyakról számoltak be, az utóbbi időben azonban a háromszögletű, sarkaiknál világító fekete tárgyak lettek gyakoribbak a megfigyeléseknél.

David Clarke UFO-szakértő magyarázata szerint az ötvenes években a legnagyobb technikai ugrásnak azt gondolták, hogy egy kerek repülő egyszer majd képes lesz függőlegesen felszállni, és pontosan ez volt az az időszak, amikor az emberek repülő csészealjakat kezdtek el látni.  • Vennék
  • Hírek