Az internet a ritka állatok ellensége

2010.03.22. 12:10
Állatvédők szerint az internet fenyegeti a legjobban a védett fajokat, az élő oroszlánkölyköktől a jegesmedvebundáig minden kapható, derült ki egy Dohában megtartott nemzetközi konferencián.

Állatvédő szervezetek arról tanácskoztak Dohában, hogy mely fajok érdemelnének nagyobb védelmet. A 175 ország részvételével megtartott konferencián elhangzott, hogy az internet a fajok legnagyobb ellensége, több ezer ritka állatfaj kapható élve vagy feldolgozva az erre szakosodott aukciós szájtokon és csevegőportálokon.

Az eladók és a vevők is jól ki tudják használni, hogy az interneten álnevek mögé bújhatnak. A fajok védelmével foglalkozó szervezetek szerint lehetetlen felmérni, hogy mekkora a fajok piaca. Ugyanakkor azt állítják, hogy az USA a legnagyobb vevő, de Európában, Kínában, Oroszországban és Ausztráliában is nagy a védett fajok forgalma.

A résztvevők néhány faj védermét szigorították, például betiltották a ritka iráni szalamandra nemzetközi kereskedelmét, ugyanakkor sok fontos javaslatot nem fogadtak el. A jegesmedve, a tonhal és a ritka korallok kereskedelmével kapcsolatos szabályokat nem szigorították.

Jegesmedvebundákat lehet vásárolni az interneten, noha az állatot a felmelegedés miatt a kihalás fenyegeti. A tonhal a túlhalászat miatt került veszélybe, de a védelmét éppen elutasították, mert a halászok ezzel nagyon rosszul járnának. A vörös és rózsaszín korallokból drága ékszerek készülnek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Eladnék
  • Bankszámla