Simon, Szimonetta
7 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

2,6 millió német gyerek él alkoholistákkal

2012.02.10. 15:54

Csaknem minden hatodik gyermek szenvedélybetegséggel küzdő családban él Németországban.  Hozzávetőleg 2,6 millió gyermek és fiatal él alkoholista szülőkkel, további negyvenezer szüleinek drogproblémái vannak.

Ezeknek a gyermekeknek a helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet az az országos kampányhét, amely vasárnap kezdődik. Harminc városban több mint negyven akciót és rendezvényt tartanak Adjunk hangot az elfeledett gyermekeknek! mottóval.

„Nincs bevált recept a probléma orvoslására. Annak kockázata, hogy később ők maguk is függővé válnak, ezeknél a gyerekeknél sokkal nagyobb. De nekik is megvannak az erőforrásaik, csak segíteni kell őket azok megszilárdításában" – közölte Henning Mielke, a gyermekek érdekvédelmével foglalkozó Nacoa szervezet elnöke.

A kampányhéthez kapcsolódóan a Nacoa a Friedrich Ebert Alapítvány és a szenvedélybetegségekkel foglalkozó országos központ közreműködésével stratégiai konferenciát rendez a hét végén Berlinben. Több mint százötven szakember, pedagógus és érintett tanácskozik a hatékony segítségről.