Valér
-2 °C
0 °C

Csodálatos képek a piramis tetejéről

2013.04.02. 09:27

Vagyim Makorov orosz fotós kisebb botrányt okozott azzal, hogy közzétett néhány fényképet, amelyeket az egyiptomi nagy piramisokra felmászva készített. A fotókat saját oldalára posztolta.

0 8e7fd 7feb74f7 XXL
Fotó: Vagyim Makhorov

A piramisok látogatási idejének végén a fotós két barátjával, Vitalij Raskalovval és Marat Duprival majdnem öt óráig bujkált a fegyveres őrök elől. Miután tiszta volt a terep, megmászták a piramist és pazar fényképeket készítettek a többi piramisról, a közeli Gízáról.

Közben végig lapulniuk kellett, nehogy az őrök meglássák őket. Raskalov szerint, ha meglátják őket, akkor egytől három évig terjedő börtön várt volna rájuk. Voltak, akiknek gyanús volt, hogy milyen könnyen másztak fel a piramisokra, de erre a fotós azt mondta, hogy számos leírást találtak a neten arról, hogyan és honnan érdemes megmászni a piramisokat, így valószínűleg nem ők voltak az elsők, akik ott jártak.

Makorov a CNN-nek küldött levelében bocsánatot kért azoktól, akiket sértett volna akciójuk. Gyerekkori álmának nevezte, hogy megmászhassa a piramisokat, azt írta, szavakkal nem tudja leírni, hogy milyen érzés volt, amikor ez végre teljesült.

0 8e7fc f480fc04 XXL
Fotó: Vagyim Makhorov

A piramis megmászása kimerítő volt, nagyjából húsz percig tartott. Közben gyorsan kellett mozogni és a lehető leghalkabban mászni. "Amit fentről láttunk, az a világ hetedik csodája volt, megpróbáltuk megörökíteni a panorámát, hogy mások is gyönyörködhessenek benne" – lelkendezett Makorov.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!