Terápiás kezelést kapnak a megrémült pandák

2013.04.22. 16:57

Szakorvosoktól kapnak kezelést a szombati szecsuani földrengéstől megrémült óriáspandák. A 7-es erősségű földmozgás epicentrumától, a Lusan megyei Jaan várostól körülbelül 50 kilométerre fekvő Pifenghszia Pandabázis lakói a sokkot leszámítva nem szenvedtek sérülést. Jaan egyik különlegessége, hogy 1869-ben Armand David francia misszionárius a város térségében fedezte fel a világ számára az óriáspandákat.

A bázis megfigyelő kamerái által rögzített felvétel szerint a rengéskor a pandák először megdöbbentek, majd egy részük a fákra menekült, a többi pedig biztonságosnak ítélt helyre bújt – mondta Ji Heng szóvivő. A bátrabb példányok nyugodtak maradtak, de a félénkebbek sokkos állapotba kerültek. A pandáknak most extra gondoskodásra és pszichológiai kezelésre van szükségük.

A gondozók bőséges táplálékkal látták el a medvéket, hogy megnyugtassák őket, és a legrémültebb kölykökkel játszani is fognak, hogy enyhítsék a szorongásukat. A bázison jelenleg 61 óriáspanda él: az állatok felét a Volong Természetvédelmi Területről szállították ide öt évvel ezelőtt, amikor 8-as erősségű földrengés pusztított az övezet közelében.

A mostani rengést Volongban is érezték, ám sem ember, sem panda nem sérült meg - mondta Hemin Csang, a természetvédelmi terület igazgatója.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport