Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Péniszt rajzolt a Marsra a Curiosity

2013.04.24. 14:03

Egy szemfüles Reddit-olvasó fedezte fel, hogy a NASA legújabb Mars-járója, a kisebb autó méretű Curiosity furcsa nyomot hagyott maga után a Marson: nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy a keréknyomokba belelássuk a középiskolás osztálytermi táblák kötelező kellékét, a rajzolt péniszt.

Azt nem tudni, hogy a furcsa rajzolat véletlenül alakult így, vagy a rover – a korábbi megnyilvánulások alapján elég laza – személyzete készakarva hagyta ott az ősi jelet a bolygó felszínén. Bal oldalon látszik egy szikla, amit vizsgálhatott a mozgó laboratórium, arra viszont már nehezebb magyarázatot találni, hogy a fallosz végét alakító, pár méterrel távolabb lévő ponton mi is történt.

mer2-590

Miután a Reddit olvasói a kép miatt elárasztották a NASA JPL weblapját, az hamar elérhetetlenné vált. A rendszergazdák ezért kicserélték a felületet, és az eredeti linken a felesleges sallangok helyett csak a fontos információt tartalmazó képet mutatják. Így már gond nélkül ki tudják szolgálni az űrpéniszre kíváncsi olvasókat.

A Reddit egyébként imádja a Mars-járót és személyzetét: nyolc hónappal ezelőtt az irányítók közösségi interjút adtak az oldalon: a vicces kérdésekre ugyanúgy válaszoltak, mint a valóban érdeklődőkre, ráadásul sok olyan apróságot is meg lehetett tudni az interjúból, ami addig sehol máshol nem hangzott el.