László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Árván maradhat az albínó palackorrú delfin

2014.01.18. 13:50
article-0-1ABEA31B00000578-34 634x346
Fotó: Sea Shepherd

Egy kis albínó delfinből is delfináriumi mutatvány lesz, de könnyen lehet, hogy a szüleit megölik: idén is megismétlődik az Öböl című film tragédiája.

250 delfin várja egy japán öbölben a delfináriumok döntését: a delfinshow-k készítői fogják eldönteni, melyikük élhet tovább fogságban, a többieket megölik, vagy „legyengülve, véresen” engedik vissza szabad társaik közé – írja a Daily Mail.

A lap szerint a 250 palackorrú delfin között van egy rendkívül ritka albínó delfinkölyök is. A délnyugat-japán part mentén található öblöt az Öböl című film tette híressé, az ott bemutatott befogás és szelekció újra és újra ismétlődik.

Valószínű, hogy az albínó delfinre lecsapnak a delfináriumok, mivel rendkívül ritka. A lap szerint a delfinek elfogásáért az Iszana Halásztársaság a felelős, míg a Sea Shepher környezetvédő szervezet küzd a delfinek befogása ellen az öbölben.

A módszerről így ír egy delfinvédő oldal:

A halászok szonár használatával összezavarják a delfineket, akik ettől megrémülnek és csapdába ejtik őket az öbölben, ahonnan nincs kiút. Elválasztják a kicsiket az anyjuktól, szétdúlják a családokat. A delfinek egy részét eladják a delfináriumoknak, a többit pedig megölik és bálnahúsként csalással adják el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!