Ma van a viking világvége

2014.02.22. 14:55

A rossz hír: ma a Nap sugarai elfeketednek, a világ víz alá merül, meghal a viking mitológia számos főszereplője (köztük Odin, Thor, Heimdall és Loki istenek), és két túlélő ember kivételével a világ összes lakója. A jó hír: a katasztrófa után a világ kiemelkedik a vízből, a föld termőbb lesz mint valaha, néhány isten túléli az apokalipszist, és a két túlélő ember ismét benépesíti a világot. A vikingek valahogy így képzelték el az egészet:

kigyo

Itt az látszik, ahogy kiemelkedik a tengerből Midgard, az óriáskígyó. Általában is elég nagy szerepet játszanak az állatok a viking apokalipszisben. Például a kígyó kiemelkedése után a Napot egy óriási farkas falja fel. Sőt, maga az apokalipszis is állattal kezdődik, mert a nagy láncreakció, amiben az istenek lemészárolják egymást, azzal indul, hogy megszökik Fenrir, a farkas.

A Viking mitológia szerint ma, 2014. február 22-én van a Ragnarök napja, ami azt jelenti, hogy „Istenek bukása”. Aki semmiképp nem szeretne lemaradni a világ végéről, megnézheti Az istenek alkonya (Götterdämmerung) című Wagner-operát, ami pont ezt a történetet dolgozza fel.  • Hírek
  • Bankszámla