Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötórás küzdelem után falta fel a krokodilt egy kígyó

2014.03.03. 13:05

Ötórás küzdelem után élve falt fel egy krokodilt egy kígyó Ausztrália északnyugati részén, egy queenslandi tóban a parton piknikező családok szeme láttára, írja az MTI. Hatalmas kígyó támadt rá egy alig egyméteres fiatal krokodilra a Moondarra-tóban. A küzdelmet egész sor fotón örökítette meg a családjával a közelben piknikező Tiffany Corlis – tudósított a BBC hírportálja.

73323225 img 2281(2)

Miután arra evező kenusoktól megtudta, mi folyik tőle pár méterre, Tiffany megragadta a fényképezőgépét, így még sikerült elkapnia azokat a pillanatokat, amikor a kígyó rátekeredik a krokodilra, hogy megfojtsa.

"A harc a vízben kezdődött: a krokodil eleinte küzdött, megpróbálta a fejét a víz felett tartani. Aztán ahogy telt az idő, látszott már, ahogy mindkét állat gyengül. Egy ponton úgy tűnt, a krokodil megadta magát, a kígyó szorítása enyhült, egy pillanat szünet következett, majd a győztes nekiállt felfalni áldozatát. A fejével kezdte, és úgy negyed óra alatt nyelte le" – mesélte Corlis.

A lakoma után a győztes mozdulatlanul terült el a parton, ahol feltehetően még sokáig emésztette a termetes zsákmányt. A kígyó testén látszott, hogy gyomrában az egész krokodilt magába zárta: kivehető volt a háta és a lábai is. Egy másik szemtanú, Alyce Rosenthal szerint a két állat körülbelül öt órán át párbajozott életre-halálra.