Géza
1 °C
16 °C

Ötórás küzdelem után falta fel a krokodilt egy kígyó

2014.03.03. 13:05

Ötórás küzdelem után élve falt fel egy krokodilt egy kígyó Ausztrália északnyugati részén, egy queenslandi tóban a parton piknikező családok szeme láttára, írja az MTI. Hatalmas kígyó támadt rá egy alig egyméteres fiatal krokodilra a Moondarra-tóban. A küzdelmet egész sor fotón örökítette meg a családjával a közelben piknikező Tiffany Corlis – tudósított a BBC hírportálja.

73323225 img 2281(2)

Miután arra evező kenusoktól megtudta, mi folyik tőle pár méterre, Tiffany megragadta a fényképezőgépét, így még sikerült elkapnia azokat a pillanatokat, amikor a kígyó rátekeredik a krokodilra, hogy megfojtsa.

"A harc a vízben kezdődött: a krokodil eleinte küzdött, megpróbálta a fejét a víz felett tartani. Aztán ahogy telt az idő, látszott már, ahogy mindkét állat gyengül. Egy ponton úgy tűnt, a krokodil megadta magát, a kígyó szorítása enyhült, egy pillanat szünet következett, majd a győztes nekiállt felfalni áldozatát. A fejével kezdte, és úgy negyed óra alatt nyelte le" – mesélte Corlis.

A lakoma után a győztes mozdulatlanul terült el a parton, ahol feltehetően még sokáig emésztette a termetes zsákmányt. A kígyó testén látszott, hogy gyomrában az egész krokodilt magába zárta: kivehető volt a háta és a lábai is. Egy másik szemtanú, Alyce Rosenthal szerint a két állat körülbelül öt órán át párbajozott életre-halálra.