Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Hármat kölykezett egy szumátrai tigris

2014.03.13. 10:24

Három kölyköt szült a londoni állatkert szumátrai tigrise. Az anya tavalyi szülése során a kölyök megfulladt, az idei szaporulat viszont egészségesnek tűnik, legalábbis igen aktívan hemperegnek, és az anyjuk is nagyon vigyáz rájuk.

Melati, az ötéves tigrisanya hétfőn szülte meg a három kölyköt. A gondozók távvezérlésű kamerán végig nyomon követhették a szülést, de egyelőre nem tudják, hogy milyen neműek lehetnek a kölykök. Melatit és a kölyköket egyelőre elkülönítve tartják, így még nem látogathatók, de egy videofelvétel már készült róluk.

Nem is lehetnénk elégedettebbek a szaporulattal, és azzal, ahogy Melati reagált a kölykökre. [...] Még az olyan fontos fejlődési pillanatokat is nyomon követhettük, mint a szem felnyílása, vagy a kölykök első lépései. [...] Bár még nem tudjuk, fiúk vagy lányok-e, már most látjuk a kölykök személyiségfejlődését. Egyiküket Trouble-nek becézzük, mert sokkal merészebb a többinél; ő volt az első, aki bejárta a kennelt, és felébreszti a testvéreit, amikor elalszanak.

– mondta az állatkert gondozója, Teague Stubbington.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!