Ivó, Milán
EUR 384,78 Ft
USD 363,34 Ft
5 °C
26 °C

Vasember megint keresett egy raklap pénzt

2014.08.20. 10:11

Jól megy mostanában az igazi Vasembernek is becézett Elon Musknak (Robert Downey Jr. bevallottan róla mintázta a Vasember-filmek szuperhősének karakterét) - a Verge értesülése szerint egyik cége, az űrutazással foglalkozó SpaceX 200 millió dolláros befektetést kapott. Mivel ezért cserébe kevesebb mint 2 százalékos tulajdonrészt kapnak a befektetők a vállalatból, annak teljes értékét a piac 10 milliárd dollárnál is magasabbra helyezi. Musk másik cége, az elektromos autókat gyártó Tesla már kinn van a tőzsdén, jelenleg 32 milliárdra teszik az értékét.

Az űrsiklóflotta nyugdíjazása óta a SpaceX rakétái vették át a nemzetközi űrállomás utánpótlás-szállítási feladatait, de a jövőben esélyes, hogy az űrhajósokat is ők fogják utaztatni az orosz Szojuzok helyett. A NASA számításai szerint a SpaceX-szel egymilliárd dollárt spórolnak meg minden egyes teherűrhajó-fordulón. A SpaceX nagy dobása, hogy a rakétái újra felhasználhatók, ami jelentősen csökkenti a fellövések költségét. A cég emellett több országgal és magáncéggel is hatalmas összegű szerződéseket kötött az elmúlt pár évben műholdak pályára állítására.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás