László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szájon át lélegeztettek egy elgázolt koalát

2014.08.22. 12:55

Egy önkéntes állatvédő megmentette egy koala életét, miután elgázolta egy autó. Mámint a koalát. A rémült állat az ütközés után felszaladt egy fára, ahonnan a tűzoltók hajították le.

A koalát a Melbourne-höz közeli Langwarrin mellett ütötték el csütörtök este. Egy motoros szemtanú hívta fel a Wildlife Victoria természetvédelmi szervezetet, hogy segítsenek rajta, és szemmel tartotta a fát, amire a koala felmenekült.

A tűzoltókat már a WV munkatársai értesítették, mivel sejtették, hogy a koalát nem lesz egyszerű leszedni a fáról, viszont muszáj volt megvizsgálni, hogy kideríthessék, megsérült-e. Az egyik tűzoltó végül ledobta az állatot a kollégáinak, akik egy takaróval kapták el.

Bár az állatmentők szívmasszázst adtak neki, és szájon át lélegeztették, a koala komolyabb sérülés nélkül megúszta az ütközést. Először azt hitték, Sir Chompsalotot, egy, az állatvédők körében már ismert koalát érte a baleset, de az azonosításnál látták, hogy ez egy másik példány.

A koalát az őt megmentő önkéntes után Seannak nevezték el, és egy állatotthonba vitték. Amy Amato, a Wildlife Victoria szóvivője szerint nem esett komolyabb baja, és reméli, hogy a megfelelő ellátás majd megteszi a hatását.

Amato arról is beszélt, hogy Ausztráliában gyakori a koalagázolás, és sokszor előfordul, hogy már csak akkor jutnak el az állatorvoshoz, amikor túl késő. A segítségnyújtást az is megnehezíti, hogy az elgázolt vagy kutya marta koalák ijedtükben felmenekülnek a fákra, ahol sokkal nehezebb hozzájuk férni. Amato szerint Sean esete jól példázza, hogy az önkéntesek mekkora segítséget nyújtanak az élővilág védelmében.