Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Megállapították a hivatalos átlagpéniszhosszt

2015.03.03. 21:46 Módosítva: 2015.03.03. 21:58

Egy nemzetközi felmérésben 15 ezer pénisz hosszát vetették össze, hogy meg tudják állapítani, pontosan mi számít átlagos péniszméretnek a manapság - közölte a Guardian.

Az eredmény az lett, hogy erektált állapotban 13,12 centi, ernyedt állapotban pedig 9,16 centi számít átlagos méretnek. A kutatásban urológus szakemberekre bízták a 17-91 év közötti férfiak méretének levételét, az eredményeket pedig orvosi célokra használják fel.

Önnek hány centi?

A felmérést azért készítették, hogy a feleslegesen rettegő férfiaknak nagy részét meggyőzzék, hogy átlagos tartományon belül mozog a péniszük mérete.

Azért kellett pontos számításokat végezni, hogy megfelelő szakirodalommal rendelkezzenek azok az orvosok, akik túl kicsi péniszmérettől rettegő betegeket kezelnek. A nemi szerv mérete miatti szorongás legrosszabb esetben pszichés zavarokat: depressziót, antiszociális, kényszeres viselkedést és akár öngyilkosságot is előidézhet.

A valóságban viszont csak a férfiak elenyésző, 2,28 százalékának van abnormálisan rövid pénisze a felmérés szerint. Az az érdekes, hogy ugyanekkora százalékra jött ki az abnormálisan nagy pénisszel rendelkezők száma is.

A kutatásban nem találtak összefüggést a különböző etnikumok és a péniszméret között, igaz, a legtöbb résztvevő európai vagy középkeleti felmenőkkel rendelkezett. Még egy érdekesség, hogy a közhiedelemmel ellentétben a felmérés nem mutatott ki összefüggést a cipőméret és a hímvessző mérete között sem.

Azt még fontos hozzátenni, hogy mivel önként jelentkezők vettek részt a felmérésben, lehetséges, hogy többen jelentkeztek olyanok, akik nagyobb méreteik miatt több önbizalommal rendelkeztek e téren.