Meghalt a Nobel-díjas John Nash

000 Hkg5557533
2015.05.24. 15:55

Autóbalesetben elhunyt John Nash, az amerikai matematikus, akinek az életéről az Oscar-díjas Egy csodálatos elme című filmet készítették, írja a BBC a helyi médiára hivatkozva.

A 86 éves Nash felesége, a 82 éves Alicia is meghalt, együtt utaztak a taxiban, amelyik karambolozott New Jerseyben. Csaknem 60 éve voltak házasok.

A baleset szombaton történt. Az nj.com cikke szerint a taxis elveszítette az irányítást a kocsi felett, amikor épp egy Chryslert próbált előzni. A lapnak nyilatkozó rendőrségi illetékes, Gregory Williams azt mondta: úgy tűnt, nem volt bekötve a Nash-házaspár biztonsági öve. A balesetben a taxis is megsérült, kórházba vitték, de az élete nincs veszélyben. Az ügyészségi szóvivő szerint nem várható, hogy bárki ellen is vádat emeljenek az ügyben.

A matematikus a játékelmélet terén elért eredményeiért 1994-ben megkapta a közgazdasági Nobel-díjat. A film, amelyben Russel Crowe alakította, a skizofréniával folytatott küzdelmét mutatja be. A színész a twitteren részvétét nyilvánította a családnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport