Extra erős ecstasy jelent meg a piacon

2016.05.04. 18:24

A mostanában piaci forgalomba kerülő ecstasy és MDMA egyre erősebb, a tabletta illetve kristály veszélyesen tiszta verziói terjednek az utcákon. Nagy-Britanniában egy 17 éves lány a legújabb áldozata a szokatlanul erős drognak – írja a BBC.

Ugyan a heroinnal összehasonlítva az amfetaminszármazékoknak viszonylag kevés halálos áldozata van, az utóbbi időben elég veszélyesek a tendenciák. A Kábítószer- és Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpontjának (EMCDDA) most nyilvánosságra hozott jelentése szerint nem csak jelentősen nőtt az MDMA népszerűsége, de egyre nagyobb a kábítószer hatóanyag-tartalma is.

Az átlagos hatóanyag-mennyiség 75-100 milligramm szokott lenni tablettánként, de az utóbbi időben kétszer ilyen erős ecstasy jelent meg az utcákon, a kristály meg még erősebb lehet. A jelentés az amfetamin terjedését a dance újabb népszerűségi hullámával hozza összefüggésbe és azon aggódnak, hogy a fiatalabb új fogyasztókhoz nem jutottak el igazán az ártalomcsökkentő kampányok üzenetei.  • Hírek
  • Hírek