Jolán
2 °C
4 °C

Kiköltöttek egy feltört tojást

2016.06.10. 07:01

Japán diákok találtak egy módszert arra, hogyan lehet úgy kikölteni a tojást, hogy már feltörték a héját. A Facebookon terjedt el a videó az elmúlt napokban, az eredetit a Spoon & Tamago oldalon találtuk meg.

Egy japán középiskola biológia tagozatos osztálya végezte el a kísérleteket tanáruk segítségével. A módszer egy két évvel ezelőtt publikált leírást követ, amely a japán Journal of Poultry Science-ben jelent meg. Ennek lényege, hogy a tojást kalciummal kell ellátni és elegendő levegőt kell kapnia. Majd a tojást inkubátorba teszik és nyomon követik a fejlődését.

A módszerrel 14 nap alatt fejlődik ki a csibe, a diákok minden egyes folyamatot meg tudtak figyelni. Például a szív kialakulását, a szervek megjelenését. A tojásokért sem kellett messzire menni, a helyi boltban vásárolták meg a kísérlethez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?