Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiköltöttek egy feltört tojást

2016.06.10. 07:01

Japán diákok találtak egy módszert arra, hogyan lehet úgy kikölteni a tojást, hogy már feltörték a héját. A Facebookon terjedt el a videó az elmúlt napokban, az eredetit a Spoon & Tamago oldalon találtuk meg.

Egy japán középiskola biológia tagozatos osztálya végezte el a kísérleteket tanáruk segítségével. A módszer egy két évvel ezelőtt publikált leírást követ, amely a japán Journal of Poultry Science-ben jelent meg. Ennek lényege, hogy a tojást kalciummal kell ellátni és elegendő levegőt kell kapnia. Majd a tojást inkubátorba teszik és nyomon követik a fejlődését.

Kiköltötték a már feltört tojást

A módszerrel 14 nap alatt fejlődik ki a csibe, a diákok minden egyes folyamatot meg tudtak figyelni. Például a szív kialakulását, a szervek megjelenését. A tojásokért sem kellett messzire menni, a helyi boltban vásárolták meg a kísérlethez.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!