Nem, ez nem plüssállat, tényleg találtak egy ilyen lila, gülüszemű tintahalat

2016.08.17. 10:17

A Nautilus kutatóhajót irányító tudósok olyat láttak Kalifornia partjai mellett az óceánban, amire igazán nem számítottak. Egy óriásszemű, rajzfilmekből előbukkant polipot. Pedig az élőlény valódi, 900 méterrel a tengerszint alatt úszkált. Illetve dehogy úszkált, a videót elnézve az is felmerül az emberben, hogy él-e egyáltalán.

Ön szerint?

A gülüszemű állat egy Rossia pacifica, de köpcös kalmárként emlegetik. Hiába néz ki úgy, mint egy polip, inkább a tintahalakhoz áll közelebb. A tenger fenekén szeret élni, pont mint a polipok, de ugyanannyi karja van, mint a kalmároknak, vagyis nyolc rövidebb és két hosszabb. Napközben homokkal fedi be magát, és szeret mozdulatlanul pihenni, ez a példány sem zavartatta magát.

Az állatnak azért ilyenek a szemei, mert amikor lefilmezik, a fényektől tágra nyitja azokat. A Nautilust irányító kutatók élő adásban találták meg az állatot. Amikor rábukkantak, olyan mondatok hangzottak el, hogy biztos hamisítvány, mintha kiszínezték volna, vagy valamelyik gyerek dobta le a játékát. De néha meg-meglebbennek a kis csápok végei, ami arra utal, hogy nagyon is élő állattal volt dolguk.  • Hírek
  • Bankszámla