Egymilliárd dollárt költ a Ford az önvezető autókra

2017.02.13. 17:48

Bejelentette a Ford, hogy a következő öt évben egymilliárd dollárt fektetnek a mesterséges intelligenciára szakosodó Argo nevű startupba, írja a BBC. A két cég egy virtuális sofőrrendszer kialakításán dolgozik a Ford jövőbeni vezető nélküli autóihoz. A Ford azt tervezi, hogy 2021-ben már forgalomba hozná az első vezető nélküli autóit.

Az Argót Bryan Salesky és Peter Rander vezetik, akik korábban a Google-nél és az Ubernél dolgoztak szintén önvezető technológián, mielőtt saját vállalkozásba kezdtek volna.

A Ford vezérigazgatója szerint a következő évtizedet a gépjárművek automatizálása fogja meghatározni, amik nagyon komoly hatással lesznek a társadalomra. Legalább olyan hatással, mint a Ford autógyártásának felpörgetése 100 évvel ezelőtt.

Jelenleg összesen két darab önvezető tesztautója van a Fordnak Kaliforniában, azonban ez a két jármű 2016-ban mindössze 590 mérföldet tett meg. A tesztelés alatt mindössze háromszor volt szükséges emberi beavatkozásra, abból kétszer sávváltás miatt.  • Tippek
  • Hírek