Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egymilliárd dollárt költ a Ford az önvezető autókra

2017.02.13. 17:48

Bejelentette a Ford, hogy a következő öt évben egymilliárd dollárt fektetnek a mesterséges intelligenciára szakosodó Argo nevű startupba, írja a BBC. A két cég egy virtuális sofőrrendszer kialakításán dolgozik a Ford jövőbeni vezető nélküli autóihoz. A Ford azt tervezi, hogy 2021-ben már forgalomba hozná az első vezető nélküli autóit.

Az Argót Bryan Salesky és Peter Rander vezetik, akik korábban a Google-nél és az Ubernél dolgoztak szintén önvezető technológián, mielőtt saját vállalkozásba kezdtek volna.

A Ford vezérigazgatója szerint a következő évtizedet a gépjárművek automatizálása fogja meghatározni, amik nagyon komoly hatással lesznek a társadalomra. Legalább olyan hatással, mint a Ford autógyártásának felpörgetése 100 évvel ezelőtt.

Jelenleg összesen két darab önvezető tesztautója van a Fordnak Kaliforniában, azonban ez a két jármű 2016-ban mindössze 590 mérföldet tett meg. A tesztelés alatt mindössze háromszor volt szükséges emberi beavatkozásra, abból kétszer sávváltás miatt.