Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint egymillió dollárért kelt el egy ritka vietnami fa

2017.03.27. 13:10

1,1 millió dollárt (kb. 300 millió forint) fizetett egy ritka fáért és annak kivágási jogáért egy üzletember egy vietnami aukción, írja az MTI a Thanh Nien című lap beszámolójára hivatkozva.

Az észak-vietnami Bac Ninh tartomány egyik vietnami rózsafája, tudományos nevén Dalbergia tonkinensis, 24,5 milliárd dongért kelt el az aukción. A vietnami rózsafából nyert faanyagok kereskedelmi forgalomban való értékesítése tiltott Vietnamban, ugyanakkor a magánaukciók még mindig engedélyezettek.

A vietnami rózsafából készült bútorokat nagy becsben tartják Kínában, és az elmúlt években jelentősen megnőtt irántuk a kereslet az értékes és ritka fából készített bútorokra vadászó újgazdagok részéről. A Dalbergia tonkinensis veszélyeztetett fajnak számít Vietnamban, és sebezhetőként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján.