Megmérgezhették az egyik ismert rétisast

2017.05.15. 15:14

Elpusztult a magyarhertelendi rétisas

- ezt írják a Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook-oldalán, és már azt is tudjuk, hogy a madarász körökben jól ismert fészek rétisascsaládjának hím egyede pusztult el szörnyű kínok között.

A május 12-én megtalált tetem görcsbe szorult lábakkal hevert a földön, és a csőrén habos vér volt látható. Bár a rétisas pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet biztosat állítani, a látottak alapján nem zárható ki a mérgezés gyanúja.

A pórul járt állat egy kifejlett fiókát hagyott hátra, táplálása a megmaradt szülőmadárra hárult. Hogy sikeresen kirepüljön az utód, arról a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai is igyekeznek gondoskodni, és most már fokozottan figyelik a fészket.

Éppen egy éve, tavaly májusban is elpusztult a nemzeti parkban egy hím rétisas, arról az esetről később be is bizonyosodott, hogy mérgezés történt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét