Humanitárius légifolyosót nyitottak drónoknak Malawiban

2017.06.29. 18:47

Megnyitották Malawiban Afrika első, humanitárius célokat szolgáló légifolyosóját drónok számára, írja az MTI.

Az ország központi részén lévő Kasungu repülőtér körül kialakított, 40 kilométeres sugarú területen humanitárius segédeszközként tesztelik a drónokat az egyetemek, a segélyezésben résztvevők és a magánszektor, közölte az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF csütörtökön. 

A drónok segítségével hatékonyabban lehet eljuttatni a segélycsomagokat a távoli, nehezen megközelíthető helyekre. A gépeket többek között vérminták, oltóanyagok, valamint más, könnyű és fontos orvosságok küldésére használhatják. Ráadásul a drónok áradások esetén segíthetnek gyorsan és költséghatékonyan áttekinteni a kialakult helyzetet. Katasztrófák esetén pedig a repülő szerkezetek a segítőket gyorsan telefonkapcsolathoz vagy internethez juttathatják.

Jappie Mhango malawi közlekedési miniszter szerint a drónok megváltoztathatják a távol eső területek községeinek életét. Az UNICEF szerint a drónfolyosót legalább egy évig fenntartják. A szervezet tavaly sikeresen alkalmazott drónokat gyerekek HIV-tesztjeinek szállítására.  • Tippek
  • Babaváró hitel