Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Indiában 60 ezren ölték meg magukat a globális felmelegedés miatt

2017.08.02. 17:02

Az indiai öngyilkosságokat vizsgálta egy kutató, és arra jutott, hogy 60 ezer indiai öngyilkosság kapcsolódik a globális felmelegedéshez, írja a Vice.

Tamma Carleton kutatásában 47 év öngyilkossági adatait vizsgálták és keresték a kapcsolatot az öngyilkosságok növekedése és a klímaváltozás között. A kapcsolat egyértelmű: ha 20 Celsius-fok feletti a napi átlaghőmérséklet, akkor egy fokos emelkedés már naponta 67-el növeli az öngyilkosságok számát. A hőmérséklet-ingadozás természetesen nem csak a globális felmelegedés miatt lehetséges, de a számokból jól látszik, hogy ahogy emelkedik az átlag hőmérséklet úgy emelkednek az öngyilkosságok is.

Indiában hatalmas probléma a sok öngyilkosság, főleg a mezőgazdaságban dolgozók között gyakori egy-egy rosszul sikerült szezon után. A kormány agrárbiztosítással próbálja kezelni a problémát, kártalanítják a farmereket a veszteséges termőévek után, de az öngyilkosságok emelkedését ez a program sem akadályozta meg. Indiában 1980 óta megduplázódott az öngyilkosságok száma.