A Motörhead énekeséről neveztek el egy krokodilt

2017.08.09. 16:49

Lemmyről, a Motörhead néhai énekeséről nevezték el a londoni Természettudományi Múzeum hatalmas, jura kori krokodilfosszíliáját brit kutatók. Az 5,8 méteres fenevadnak a Lemmysuchus nevet adta az Edinburgh-i Egyetem kutatócsapata, miután rájöttek, hogy egy külön fajt képvisel – írja az MTI.

Lemmysuchus
Lemmysuchus
Fotó: Mark Witton / AFP

A krokodil több mint 145 millió évvel ezelőtt élt Nagy-Britannia tengerpartjain. Koponyája több mint egyméteres volt, hosszú, tompa fogaival kiválóan törte össze a csontokat és a teknősök páncéljait.

Lemmy Kilmister, a rockzene kultikus alakja rákban halt meg 2015-ben. Az 1975-ben alapított Motörheaddel negyven éven át turnéztak az egész világon. Az ötlet, hogy Lemmyről nevezzék el az állatot, Lorna Steeltől, a Természettudományi Múzeum kurátorától érkezett, aki egyébként nagy Motörhead-rajongó:

Bár Lemmy 2015 végén meghalt, biztosan emelte volna poharát Lemmysuchusra, a Földön valaha élt egyik legkegyetlenebb vízi élőlényre. Mint régi Motörhead-rajongó, nagyon örülök, hogy lehetőségem volt ilyen módon halhatatlanná tenni a rocksztárt

– mondta Steel.

Azt, hogy nem megfelelően van osztályozva a krokodilfosszília, Michaela Johnson, az Edinburgh-i Egyetem paleontológusa vette észre, miután új vizsgálatot végzett el a maradványokon, amelyeket 1909-ben ástak ki Peterborough közelében. Mint mondta, az anatómiai összehasonlításokból kiderült, hogy a korábbi leletek nem ugyanattól a fajtól, hanem a Lemmysuchus rokonaitól származtak, így a Természettudományi Múzeumban lévő fosszília egy különálló faj.  • Hírek
  • Hírek