Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olyan hideg van Amerikában, hogy fagyott cápákat mos partra a tenger

26172354 1599271190154190 4188098733440011430 o
2018.01.05. 16:33

Négy megfagyott cápát dobtak partra a hullámok az Egyesült Államok keleti partján, a massachusettsi Cape Codnál – írja a Sky News.

Ahogy csütörtöki cikkünkben is írtuk, az ország nagy részén az utóbbi napokban ítéletidő tombol. A déli szövetségi államokban több mint három évtized óta nem havazott, most Kalifornia és Arizona kivételével mindenütt hó borítja az országot, heves viharok, a keleti partvidéken bombaciklonnak elnevezett viharzónák terjeszkednek. Több államban szükségállapotot hirdettek. 

Kapcsolódó

Kormányzójukként könyörgök, maradjanak otthon

Tél van az Egyesült Államokban, sőt, TÉL, de talán akkor sem túlzunk, ha leírjuk: !!! TÉL !!!

A hím rókacápatetemek túlságosan fagyottak voltak ahhoz, hogy a kutatók azonnal megvizsgálják őket. A legutóbbi példányt szilveszter napján találták meg Wellfeet közelében, de előtte december 29-én Brewsternél került elő egy, néhány nappal korábban pedig onnan nem messze kettő is. A hatóságok szerint a mind a négy az extrém hideg miatt pusztult el.

A rókacápák nyaranta gyakran feltűnnek Cape Codnál, de télre általában délebbre szoktak vándorolni. Szakértők szerint 6,7 Celsius-fokos vízben már károsodik a szervezetük. A Nemzeti Éghajlati Adatközpont szerint csütörtökön a Cape Cod öböl vize 2,6 fokig hűlt.